Hester Assink-Roordink

Vennoot/Sr. HR en Salaris Adviseur

Mijn naam is Hester Assink-Roordink.

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.

Ik heb een achtergrond in HBO Bedrijfseconomie en HBO Bedrijfsinformatica maar sinds 20 jaar actief in het HR-vak en sinds 15 jaar in het salaris vak werkzaam.

Mijn eerste kennismaking met HR was bij een werkgever die niets had geregeld. Dit gaf veel onduidelijkheid wat mijn inspireerde om dit goed geregeld te krijgen. Ook had deze werkgever een Belgische vestiging met twee medewerkers. Deze zagen alleen de voordelen die de Nederlandse werknemers hadden ten opzichte van hen maar niet andersom. Ik heb toen een heel onderzoek gedaan naar de verschillen tussen arbeidsrecht in Nederland en België en dit verduidelijkte veel voor beide partijen.

Bij de volgende werkgever heb ik ook kennisgemaakt met het vak salarisadministrateur. Na een opleiding te hebben gevolgd op dat vakgebied heb ik mij het vak zeer eigen gemaakt. Vooral de combinatie HR en Salaris spreekt mij erg aan. Doordat ik veel kennis en ervaring heb op beide gebieden weet ik waar op te letten en dat kan een werkgever veel geld besparen. Ook mijn achtergrond in bedrijfsinformatica kwam hier goed van pas. Door diverse processen te digitaliseren kon de werkgever uiteindelijk besparen op één FTE. Dankzij mijn bedrijfseconomische achtergrond wist ik, samen met mijn collega, manieren te vinden om de kennis van zowel de medewerkers als van onszelf te verbreden zonder dat dit het bedrijf veel kostte. Toen de directeur daarna bij mij kwam en zei dat ik de eerste HR-afdeling was die geld verdiende, realiseerde ik mij dat ik dat voor meerdere werkgevers wilde doen en niet zozeer voor één. Dat heeft mij toen besluiten om in het consultancy vak te gaan.

Dit doe ik nu sinds 2011. Het mooie hieraan is dat je van elke klus weer leert en deze kennis neem je mee in je volgende klussen, zowel positief als negatief. Zo blijf je groeien en uitdagingen houden en dat is mijn drijfveer. Naast consultant was ik ook vestigingsmanager. Ik begon in 2011 alleen in deze regio en groeide uit naar een vestiging met 12 medewerkers. De combinatie van klanten helpen en verder een business ontplooien vond ik super. Daarnaast vind ik dat je je moet blijven ontwikkelen. Door de jaren heen heb ik diverse cursussen gevolgd en ben ik inmiddels specialist op het gebied van buitenlandse arbeidsrecht, met name voor Duitsland en Frankrijk.

Door goed te blijven luisteren naar je klanten weet je waar je bedrijf in kan groeien en waarmee je de klant kunt laten groeien. Dat is dan ook het credo van Empower.: Versterken door Samenwerken.

Mijn droom was al jaren om ondernemer te zijn maar het was nooit het juiste moment tot 2020. Toen realiseerde ik mij: Nu is het mijn moment. Nadat ik goed heb onderzocht wat ik precies wilde en in welke vorm is Empower geboren. Een geweldige stap waar ik erg trost op ben.

Empower is er voor alle werkgevers. Groot en klein. Met het Empower team verwacht ik een waardevolle partner te zijn voor vele werkgevers die op zoek zijn naar HR en Salaris Expertise of hun HR en salaris afdeling willen professionaliseren.

Neem gerust contact met ons op.